Taping technika

Minden, ami mozgásszervi panasz. Mi orvosoljuk!

Milyen probléma esetén alkalmazzuk a Taping technikát?

Gyógyászati célra alkalmazott speciális ragasztási technika, mely elsősorban a gyógytorna kiegészítésére, illetve a két gyógytorna kezelés közötti időszakban nyújt segítséget fájdalomcsillapító hatásával. Sportsérülés, ficam, rándulás esetén fájdalomcsillapításra és a stabilitás elérésére, fájdalmas és gyulladásos tünetek (tenisz-, és golfkönyök) esetén ezek enyhítésére is alkalmazzuk. Rossz testtartás, ízületi mozgásproblémák, fejfájás esetén is ajánlott.

A manuális technikák egyre többet profitálnak a tape alkalmazásából, így jobb, és hosszabban tartó hatás érhető el. A taping fő jellemzője, hogy az Ortopédiai Manuálterápia vizsgálati és kezelési elveihez hasonlóan a leginkább érintett struktúrát (csont, ízület, izom, ideg) kezeli, struktúra specifikus, és a vizsgálati eredménytől függően helyezi fel a tapaszt.

A tapasz elasztikus, különböző nagyságú húzási erővel helyezhető fel a bőrre, s egyéb kémiai hatóanyag nélkül hat a neuro-musculosceletalis diszfunkciókra.

Milyen hatása van a tape technikának?

 Felhelyezési módtól függően, különböző hatás érhető el:

  • Space-technika: fájdalom csökkenés
  • Ízületre: stabilitás/mobilitás javulása,
  • Izom lefutásra: izomaktivitás befolyásolása
  • Nyirok-tape: keringés és metabolizmus javítása

Mit kell tudni a tape technikáról?

Anyaga természetes pamut alapanyagú latex nélküli anyag. Lég- és vízáteresztő, lehet vele sportolni, zuhanyozni, úszni.

Egyéb terápiákkal jól kombinálható.

GY.I.K.

Gyakori kérdések

Hogyan zajlik a vizsgálat, az állapotfelmérés?

A diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet.

Kérjük, hozza el a korábbi leleteit és ha van ilyen, akkor a képalkotó eljárásról készült felvételeket is. meg A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgástesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához.

Tehát az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Előre láthatóan hány kezelésre, alkalomra lesz szükségem?

Természetesen ezt is a vizsgálatot követően tudjuk megmondani, de akkor sem teljes biztonsággal, hiszen az, hogy ön milyen gyorsan gyógyul az rengeteg mindentől függ. Amit tudnia kell ezzel kapcsolatban, hogy ideális az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalommal jönni, majd ezt követően ritkábban, de akkor is hetente legalább egyszer. Az esetek többségében a speciális kezeléseink hatására látványosan javul az állapota, de sajnos ezt sokan túlértékelik és idő előtt abbahagyják a kezelés sorozatot, így egy rövid idő elteltével panaszai visszatérnek. Bizonyos gyakorlatsorokat pedig szorgalmasan otthon is végeznie kell és sokszor bizonyos szokásairól le kell mondania.

Előre láthatóan milyen gyakran kell majd jönni?

Általában a heti két alkalom és az otthoni gyakorlatsorok elvégzése elegendő. Helyes, ha a gyógytornát megelőzően gyógymasszázson izomzatát fellazítja, így a kezelést könnyebben tudja végezni.

Jártam az ORFI-ban, Széchenyiben stb. különböző kezelésekre, sőt, gyógytornásznál is voltam, nem segített. Ez miben más?

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panaszcsoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Nálunk koncentráltan jelen van az a szakmai módszer és gyakorlat, amely az összes hatékony szóba jöhető kezelést lehetővé teszi.

Kiszakadt gerincsérvvel megúszható-e a műtét?

Természetesen erre is csak a vizsgálatot követően tudunk felelős választ adni, de általában igen.

Lehet-e önöknél bankkártyával, egészségkártyával, Szép Kártyával fizetni?

Bankkártyás fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni, azonban valamennyi egészségpénztárral van szerződésünk, így azokat el tudjuk fogadni és el tudja számolni kezelését az Egészségpénztár címére kiállított számlával. Szépkártyát egyelőre nem áll módunkban elfogadni, azonban ennek bevezetését tervezzük.

Lehet-e parkolni?

Igen, mindig van parkolóhely, de természetesen fizetős parkolási övezet van. Kerékpárosok részére a velünk szemben lévő sarkon létesült kerékpártároló.

Keressen minket bizalommal

Kérdése van vagy időpontot szeretne egyeztetni?

Töltse ki űrlapunket és hamarosan megadott elérhetőségei egyikén felkeressük!