A főoldalon megjelenő hírek, cikkek, írások.

Aktuális akcióink

1.) Lökéshullám terápia bérletakció

Saroktáji fájdalom? Teniszkönyök? Achilles-panaszok? Térdproblémák? A fájdalomcsillapító gyógyszerek hatástalanok?

Ha még nem járt nálunk...

Az első alkalom az állapotfelmérésről szól, ami döntő szerepet játszik az Ön kezelése során. Ezért szeretnénk néhány hasznos információval szolgálni.

Lábtorna nőknek

A csinos megjelenés alapeleme a magas sarkú cipő, ám viselése gyakran okoz fájdalmat a lábfejben. A következő mini lábtornával a bemerevedett izmokat könnyedén ellazíthatja és megszüntetheti a fájdalmat és a görcsöket!

Amit tudni érdemes a csípőízületi kopásról…

A coxarthrosis, hétköznapi nyelven a csípőízületi kopás napjainkban igen gyakori betegség az idősödő és sajnos fiatal korosztályban is. A problémát az ízületet borító porc felszínének károsodása, sérülése, kopása okozza, amely által a felszínek egymáson való elcsúszása egyre nehezebbé, fájdalmasabbá válik. A nehézségre reagálva izmaink megfeszülnek, hogy védekezzenek, azonban ez csak fokozza a fájdalmat.

Irodai torna

Munkája a székhez köti és naphosszat a számítógép előtt ül?

Nem csoda, ha a hátizmai és a nyaka egyre rosszabbul viselik a mindennapi ülőmunkát. Ha úgy érzi elgémberedett, ne hagyja, hogy rossazbbra forduljon!

Az alábbi kis irodai minitornával izmai újra ellazulnak, a vérkeringése felfrissül és újra jobban megy a koncentráció is!

Gerincferdülés

Gerincünk a testünk tartóoszlopa, amely csigolyákból áll. Feladata a testtartás biztosítása és a nagyobbkiterjedésű mozgások koordinálása. Erős és egyben mozgékony vázat ad a törzsünknek.

Gerincferdülés esetén a gerincoszlop oldalirányú görbületéről beszélünk, amely problémákat okozhat a mindennapi életünk során. A gerincferdülés tünete, ha az egyik váll vagy csípő magasabban van, mint a másik. Ez hátfájást, sánta járást és csökkent fizikai terhelhetőséget okoz, de a későbbiekben súlyosabb

Tornával a csontritkulás ellen!

A csontritkulás, más néven oszteoporózis világszerte százmilliókat érintő betegség, amely a csontok tömegének és mésztartalmának csökkenésével jár.

Így gyengíti a csontokat és fokozott törékenységet okoz. A csontritkulásra sokszor már csak egy véletlennek tűnő csigolya-, csukló- vagy combnyaktörés hívja fel a figyelmet.

Talpmasszázs - Reflexológia

A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A „közvetítőcsatornák” ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Fordított esetben a nyomás által kiváltott fájdalom alapján következtetni lehet az egyes szerv működésbeli zavaraira. A kínai akupunktúra meridiánjai szintén energiapályák – ezek nem kimutatható ingervezető rendszerek, mint az idegkötegek vagy az erek. Itt az irányok meghatározóak, melyeken keresztül az energia továbbítódik. A talpmasszázsban kimutatható sikerek is igazolják, hogy ezek az összeköttetések léteznek.

Kinesio Tape

A technika egy speciális tapasszal dolgozik, melynek egyik felülete ragasztóanyaggal ellátott felület, a másik oldal pedig a speciális szálelrendezésű szövet. A szalag nyújtható, elasztikus, ami nagyon fontos, mert ezáltal képes dinamikusan, aktívan támasztani az adott részt, nem mereven rögzíteni. A technika alapját az adja, hogy a bőrön keresztül a receptorok folyamatos, több napon át tartó állandó ingerlésével a szervezet aktivizáló és öngyógyító folyamatát erősítik. Hatására az agy specifikus ingert kap a terület pedig gyorsabban regenerálódik a fokozottabb és gyorsabb válaszreakciók folytán.

Gerincsérv - de miért is?

Testünk egyre több terhet vesz magára, miközben a rendszeres napi mozgás kikopik az életünkből. Nem csoda hát, ha ma már népbetegségként beszélhetünk a porckorong sérvről, a rossz tartásról, a krónikus nyak vagy hátfájásról. Pedig mindezeket legtöbb esetben elkerülhetnénk. Az okokat és a megoldásokat kerestük akkor, amikor dr. Veres Róbert idegsebésszel, és Pető Éva vezető gyógytornásszal beszélgettünk a tünetekről, a prevencióról és az elkerülhetetlen vagy éppen elkerülhető rosszról, a műtétről.