Fizikoterápia

Milyen probléma esetén alkalmazunk fizikoterápiát?

A fizikoterápia elsődlegesen tüneti kezelést jelent, viszont számos ún. oki kezelés kiegészítésére, hatékonyságának növelésére használhatjuk. Pl.: az ultrahangos kezelés sokat segíthet az aktív-passzív gyógytorna előtt letapadások, hegek lazításában. A fizikoterápia számos egyéb módozatához hasonlatosan az ultrahangos kezelés gyulladáscsökkentésre is alkalmas.

Milyen hatása van a fizikoterápiának?

Fontos kiegészítő módszer a mozgásszervi panaszok kezelésében. A fizikoterápia olyan fizikai elveken alapuló kezelések, melyek fájdalomcsillapító, keringésjavító, szöveti regenerációserkentő, heglazító hatásúak, melyek a gyógytornával együtt hoznak jó eredményt.

Fizikoterápiás kezeléseink:

Elektroterápia - TENS

Rendelőnk olyan elektroterápiás készülékkel rendelkezik, amellyel a gyorsabb gyógyulás érdekében hatékonyan, egyénre szabottan állítjuk össze a páciensnek a szükséges kezelési csomagot.

A TENS mozaikszó a Transzkután Elektromos Neuro-Stimuláció rövidítése, ami bőrön keresztüli elektromos idegi ingerlést jelent. Ez olyan kisfrekvenciájú elektroterápia, mellyel mind a gyengült izom, mind a kevésbé jól működő ideg ingerelhető.

A lapelektródákat az izomhasra (közel az eredéshez és tapadáshoz) felhelyezve a szükséges paramétereket beállítva érhető el az izomösszehúzódás.

Alkalmazásával megelőzhető a nem használt izom gyengülése, ill. az izom tovább erősíthető, problémás idegnél az ideg kezelhető.

A kis intenzitású, és rövididejű elektromos impulzusok felhasználása biztonságos, mellékhatásmentes módja a fájdalomcsillapításnak és a gyulladáscsökkentésnek. A TENS kezelés hatékonyságát a fájdalom kezelésében több évtizedes tapasztalatok igazolják.

Javallat: bénulások kezelése, műtétek utáni rehabilitáció során, sorvadt izom ingerlésére.

Ultrahang

A gyógyászati célra alkalmazott ultrahang terápia estén az ultrahang három jótékony hatását használjuk fel. Mechanikus hatása, hogy a szövetekben mikromasszázst idéz elő, amely fokozza a véráramlást és serkenti a nyirokkeringést. Termikus hatása révén melegíti, lazítja az adott területet, amely csillapítja a fájdalmat. Kémiai hatásával növeli a kezelt terület oxigénellátását, tágítja az ereket. Összességében az ultrahang terápia kiváló izomrelaxáló, fájdalomcsökkentő kezelés, amely természetesen javítja a gyógyulási folyamatokat.

A kezelés elsősorban a kopásos ízületi betegségek (arthrosis) esetén javallott, de emellett izomrándulás, izomfájdalom, sportsérülések, íntapadások és ínhüvelyek elváltozásainál, csontkinövéseknél, inak zsugorodásánál is eredményesen használható.

 


A lökéshullámok olyan, nagy erejű hanghullámok, amelyek a bőrön keresztül továbbítanak energiát a kezelt területre. A speciális Swiss DolorClast® lökéshullám terápiás készülék által keltett hanghullámok vérbőséget okoznak a kezelt területen, így a vérkeringés felpezsdül. A szervezet öngyógyító mechanizmusa felgyorsul, mert a véráram gyorsabban szállítja el a problémás területen lerakódott, gyulladást okozó anyagokat. A hullámok keltette energia hatására az izmok és ínak is ellazulnak, így a fájdalom csökken. A kezelés hatása ráadásul folytatódik a következő hetekben is, hiszen a fokozott öngyógyító folyamatok nem állnak le. 
A lökéshullám terápia már 4-6 kezeléssel, 2-4 hét alatt eredményesen kezelheti problémáját és megszüntetheti panaszait! A kezelés teljesen természetes, gyógyszerektől és sebészeti beavatkozástól mentes, így mindenkinek ajánlott!


Időpont egyeztetés fizikoterápia

Áraink, Akcióink fizikoterápia