McKenzie

Milyen probléma esetén alkalmazzuk a McKenzie módszert?

  • Elsősorban gerincsérv esetén, akut gerincfájdalmak (cervicalis, thoracalis, lumbalis szinten) ellátásában elsőként alkalmazandó mozgásprogram.
  • A terápia discus problémákat (discus protrusio, discus prolapsus, discus hernia), gerinctartási problémákat, továbbá a végtagízületek problémáit orvosolja.


Mi a McKenzie módszer lényege?

A McKenzie módszer a gerincproblémák speciális vizsgálati és kezelési rendszere, melyet Robin McKenzie, új-zélandi gyógytornász dolgozott ki. Világszerte az egyik legelterjedtebb gerinckezelési eljárás, melyet a világ 40 országában alkalmaznak. 

Hogyan épül fel a McKenzie módszer?


A módszer egy aktív mozgásterápiára (gyógytornára) épülő rendszer, mely hangsúlyozza a páciens által önállóan kivitelezhető gyakorlatokat. Ezen gyakorlatokkal a beteg saját maga képes befolyásolni fájdalmát és a probléma kimenetelét. A beteg tehát nem passzív „szenvedője” a kezeléseknek, hanem abban aktívan részt vesz. Ezt segítik az otthonra adott gyógytorna gyakorlatok, melyek könnyen elsajátíthatók, és ezt célozzák az ergonómiai tanácsok is. A kezelés fontos része a kiújuló fájdalmak megelőzése. E módszer szakszerű alkalmazásával gyakran a műtéti beavatkozás is elkerülhető.

Miből áll a McKenzie módszer?

Az első alkalmat egy alapos mozgásszervi vizsgálattal kezdi a terapeuta, mely meghatározza a fájdalom okát. Ennek keretében a beteg speciális mozdulatokat és testhelyzeteket ismétel, figyelve közben a fájdalomra gyakorolt hatást. Ennek alapján állítható össze a személyre szóló kezelési program.

Időpont egyeztetés McKenzie módszer

Áraink, Akcióink McKenzie Módszer