Svédmasszázs

Milyen probléma esetén alkalmazunk svédmasszázst?

A módszer az egész testre kiterjed, az izmok átmasszírozására irányul. Ily módon lazítja az izmokat, csökkenti a hát- és gerincfájdalmakat; az anyagcsere fokozódásával a test salakanyagai gyorsabban távoznak. Helyi vérbőséget okozva fokozódik a vérkeringés, a bőr visszakapja az eredeti fiatalos rugalmasságát, csökkenti a stressz okozta hatásokat.

Hogyan hat a svédmasszázs?


Hatását tekintve frissít, relaxál, kondicionál és stresszoldásra is kiválóan alkalmas.

Amerikai kutatók megfigyelése szerint a gyulladásos jellegű térdízületi megbetegedés, artritisz miatt szenvedők számára tartós javulást eredményezhet a tradicionális svédmasszázs. Egyre több orvos javasolja artritiszes betegei számára, hogy a gyulladáscsökkentő szerek szedése mellett járjanak masszázsra. A masszázs hatására az artritiszes térd rugalmasabb lesz, hajlékonyabbá válhat, ennek hatására a páciens könnyebben, és többet mozog, ami már önmagában is gyógyulást hozhat.

Honnan származik a svédmasszázs?

Svédországban már a 19. század elején továbbfejlesztették a klasszikus görög-római iskolán alapuló masszázst. A terápia attól kezdve a legelterjedtebb masszázsformává vált, egyben számos új eljárás alapja. Az elnevezés Henrik Pehr Ling svéd vívómestertől származik, aki az első orvosilag is elismert leírást adta a masszázs és torna rendszeréről.

Időpont egyeztetés svéd masszázs


Áraink, Akcióink svéd masszázs