Idegsebészeti rendelés

Milyen esetekben forduljunk idegsebész szakorvoshoz?

  • alsó vagy felső végtagba sugárzó fájdalom, zsibbadás, érzészavar, izomgyengeség
  • széklet-, vizeletürítési problémák
  • nem várt testsúlycsökkenés
  • több napja tartó derék-, hát-, nyaki panaszok
  • lefekvéskor fokozódó fájdalmak


Mivel foglalkozik az idegsebészet?

Az idegsebészet a veleszületett és szerzett idegrendszeri problémák gyógyításával foglalkozik. A szerzett betegségek közül nagyon gyakori a porckorongsérv, gerincvelő sérülések, daganatok, fertőzések, stb.

A diagnózis felállításához szükséges a beteg kórelőzménye, fizikális vizsgálat, képalkotó eljárások, elektrofiziológiai vizsgálatok.

Milyen idegsebészeti területekre szakosodott a rendelőnk?

Rendelőnk kiemelten foglalkozik nyak- és deréktáji problémákkal, melyek többségét a gerincet érintő degeneratív eltérések, a porckorongok ún. kopásos elváltozásai, a kisízületek ízületi felszíneinek károsodásai, az ízületi tokok és szalagok feszülése vagy myalgia okozza. A fájdalom a végtagok irányába vagy a gerinc melletti területekre is kisugározhat. A fájdalomtünetek figyelmeztetik általában a betegeket arra, hogy orvoshoz kell fordulniuk. Panaszok esetén ajánlott szakorvoshoz fordulni, mivel fel kell ismerni a sürgősséget igénylő tüneteket, valamint gondolni kell súlyosabb kórképek (pl. daganat, gyulladásos kórképek)

Szakorvosaink szoros együttműködésben dolgoznak egymással, valamint a gyógytornászokkal, így a gerincsebészet határterületein jelentkező problémákat is hatékonyan tudják kezelni.

Időpont egyeztetés, további információ – idegsebészeti szakrendelés:


Rendelési idő: szerdánként

Bejelentkezés:+36-30-901-52-25
Rendelési idő:
keddenként

Bejelentkezés:
+36-30-689-42-49