Dr. Lakatos József Ph.D. ortopéd szakorvos, egyetemi docens

Dr. Lakatos József PH.D.Dr. Lakatos József PH.D.Dr. Lakatos József Ph.D. egyetemi docens, ortopéd szakorvos.

Orvosi diplomáját 1972-ben szerezte, Ortopédiából szakvizsgázott 1976-ban Budapesten. Korábban a Korányi Intézet Csontsebészeti Osztályán, majd az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézet Ortopédiai Osztályán dolgozott majd 20 éven át a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján tevékenykedett, ahol a csípőízületi protetika területén ért el kiemelkedő eredményeket.

Kandidátusi értekezését a csípőprotézisek szövődményeinek felismeréséből és kezeléséből védte meg, PhD fokozattal rendelkezik. Tagja az Ortopéd Szakmai Kollégiumnak. Tevékenységét a Magyar Ortopéd Társaság 2006-ban Dollinger-emlékérem kitüntetéssel díjazta, 2008-ban a Semmelweis Egyetem kiváló dolgozója volt.


Fő szakmai tevékenysége a felnőtt ortopédián belül a csípőízületi endoprotézisek primer és revíziós esetekben történő beültetése, beleértve a komplikált rekonstrukciós műtéteket, speciális implantátumok felhasználásával, csontpótlással. Egyik speciális műtéti tevékenysége a minimál invazív behatolásból végzett csípő protézis beültetés, ahol a műtét utáni ápolási idő jelentősen lerövidül.

Az elmúlt 30 évben több ezer (évente mintegy 200) implantációs műtétet végzett nagyízületekben. A csípőízület mellett a térd degeneratív elváltozásait is gyógyítja műtéti úton, elsősorban protézis beültetéssel. Előszeretettel végez műtéteket rheumatoid arthritisben szenvedő betegeken, a nagyízületek mellett a kézen és a lábon is.

Jelenleg műtéti tevékenységet az Országos Gerincgyógyászati Központ, Ortopéd sebészeti részlegén, és a Semmelweis Kft keretein belül végez jelentősebb várakozási idő nélkül.

 

További munkatársaink