Idegsebészeti magánrendelés

Minden, ami mozgásszervi panasz. Mi orvosoljuk!

Az idegsebészet a veleszületett és szerzett idegrendszeri problémák gyógyításával foglalkozik.
A szerzett betegségek közül nagyon gyakori a porckorongsérv, gerincvelő sérülések, daganatok, fertőzések…
A diagnózis felállításához szükséges a beteg kórelőzménye, fizikális vizsgálat, képalkotó eljárások, elektrofiziológiai vizsgálatok.

Milyen esetekben forduljunk idegsebész szakorvoshoz?

  • alsó vagy felső végtagba sugárzó fájdalom, zsibbadás, érzészavar, izomgyengeség
  • széklet-, vizeletürítési problémák
  • nem várt testsúlycsökkenés
  • több napja tartó derék-, hát-, nyaki panaszok
  • lefekvéskor fokozódó fájdalmak

Milyen idegsebészeti területekre szakosodott a rendelőnk?

Rendelőnk kiemelten foglalkozik nyak- és deréktáji problémákkal, melyek többségét a gerincet érintő degeneratív eltérések, a porckorongok ún. kopásos elváltozásai, a kisízületek ízületi felszíneinek károsodásai, az ízületi tokok és szalagok feszülése vagy myalgia okozza. A fájdalom a végtagok irányába vagy a gerinc melletti területekre is kisugározhat. A fájdalomtünetek figyelmeztetik általában a betegeket arra, hogy orvoshoz kell fordulniuk. Panaszok esetén ajánlott szakorvoshoz fordulni, mivel fel kell ismerni a sürgősséget igénylő tüneteket, valamint gondolni kell súlyosabb kórképek (pl. daganat, gyulladásos kórképek)

Különböző ortopéd szakorvosainkhoz a hét meghatározott napjára időpontot lehet kérni

Szakorvosaink szoros együttműködésben dolgoznak egymással, valamint a gyógytornászokkal, így a gerincsebészet határterületein jelentkező problémákat is hatékonyan tudják kezelni.

GY.I.K.

Gyakori kérdések

Hogyan zajlik a vizsgálat, az állapotfelmérés?

A diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet.

Kérjük, hozza el a korábbi leleteit és ha van ilyen, akkor a képalkotó eljárásról készült felvételeket is. meg A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgástesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához.

Tehát az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Előre láthatóan hány kezelésre, alkalomra lesz szükségem?

Természetesen ezt is a vizsgálatot követően tudjuk megmondani, de akkor sem teljes biztonsággal, hiszen az, hogy ön milyen gyorsan gyógyul az rengeteg mindentől függ. Amit tudnia kell ezzel kapcsolatban, hogy ideális az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalommal jönni, majd ezt követően ritkábban, de akkor is hetente legalább egyszer. Az esetek többségében a speciális kezeléseink hatására látványosan javul az állapota, de sajnos ezt sokan túlértékelik és idő előtt abbahagyják a kezelés sorozatot, így egy rövid idő elteltével panaszai visszatérnek. Bizonyos gyakorlatsorokat pedig szorgalmasan otthon is végeznie kell és sokszor bizonyos szokásairól le kell mondania.

Előre láthatóan milyen gyakran kell majd jönni?

Általában a heti két alkalom és az otthoni gyakorlatsorok elvégzése elegendő. Helyes, ha a gyógytornát megelőzően gyógymasszázson izomzatát fellazítja, így a kezelést könnyebben tudja végezni.

Jártam az ORFI-ban, Széchenyiben stb. különböző kezelésekre, sőt, gyógytornásznál is voltam, nem segített. Ez miben más?

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panaszcsoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Nálunk koncentráltan jelen van az a szakmai módszer és gyakorlat, amely az összes hatékony szóba jöhető kezelést lehetővé teszi.

Kiszakadt gerincsérvvel megúszható-e a műtét?

Természetesen erre is csak a vizsgálatot követően tudunk felelős választ adni, de általában igen.

Lehet-e önöknél bankkártyával, egészségkártyával, Szép Kártyával fizetni?

Bankkártyás fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni, azonban valamennyi egészségpénztárral van szerződésünk, így azokat el tudjuk fogadni és el tudja számolni kezelését az Egészségpénztár címére kiállított számlával. Szépkártyát egyelőre nem áll módunkban elfogadni, azonban ennek bevezetését tervezzük.

Lehet-e parkolni?

Igen, mindig van parkolóhely, de természetesen fizetős parkolási övezet van. Kerékpárosok részére a velünk szemben lévő sarkon létesült kerékpártároló.

Keressen minket bizalommal

Kérdése van vagy időpontot szeretne egyeztetni?

Töltse ki űrlapunket és hamarosan megadott elérhetőségei egyikén felkeressük!