Ortopédia magánrendelés

Minden, ami mozgásszervi panasz. Mi orvosoljuk!

Hirtelen kialakult gerintcfájdalma?

Ízületi gyulladása, teniszkönyöke?

Saroktáji fájdalma van?

Milyen panaszokra tud az ortopédia szakorvos segítséget nyújtani?

  • az ún. kopásos ízületi betegségek (csípő, térd arthrosis)
  • degeneratív gerinc betegségek (meszes felrakódások, porckorong elfajulásból adódó betegségek)
  • izom-és kötőszövet eredetű megbetegedések (fájdalmas izomcsomók, traumák utáni elváltozások),
  • ínhüvelygyulladások, izomtapadás körüli gyulladások (pl. teniszkönyök)
  • köszvény és az ún. szisztémás autoimmun betegségek jó része is.

Amennyiben elegendő az ún. konzervatív terápia – az esetek döntő többségében – akkor gyógyszeres terápia, szükségesetén helyi injekció adása, gyógymasszázs, gyógytorna illetve számtalan fizioterápiás eljárás közül választ az orvos. Aterápiás tervet minden esetben a beteggel egyeztetve, az ő egyetértésével alakítunk ki.

Kopásos ízületi betegségek műtéti terápiáját- csípőízületi protézisbeültetését- jelentősebb várakozási idő nélkül azOrszágos Gerincgyógyászati Központ Ortopédiai részlegén és a Semmelweis Kft keretein belül lehetséges. Érdeklődni arészletekről a 0620-588-4294 telefonszámon lehet.

GY.I.K.

Gyakori kérdések

Hogyan zajlik a vizsgálat, az állapotfelmérés?

A diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet.

Kérjük, hozza el a korábbi leleteit és ha van ilyen, akkor a képalkotó eljárásról készült felvételeket is. meg A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgástesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához.

Tehát az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Előre láthatóan hány kezelésre, alkalomra lesz szükségem?

Természetesen ezt is a vizsgálatot követően tudjuk megmondani, de akkor sem teljes biztonsággal, hiszen az, hogy ön milyen gyorsan gyógyul az rengeteg mindentől függ. Amit tudnia kell ezzel kapcsolatban, hogy ideális az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalommal jönni, majd ezt követően ritkábban, de akkor is hetente legalább egyszer. Az esetek többségében a speciális kezeléseink hatására látványosan javul az állapota, de sajnos ezt sokan túlértékelik és idő előtt abbahagyják a kezelés sorozatot, így egy rövid idő elteltével panaszai visszatérnek. Bizonyos gyakorlatsorokat pedig szorgalmasan otthon is végeznie kell és sokszor bizonyos szokásairól le kell mondania.

Előre láthatóan milyen gyakran kell majd jönni?

Általában a heti két alkalom és az otthoni gyakorlatsorok elvégzése elegendő. Helyes, ha a gyógytornát megelőzően gyógymasszázson izomzatát fellazítja, így a kezelést könnyebben tudja végezni.

Jártam az ORFI-ban, Széchenyiben stb. különböző kezelésekre, sőt, gyógytornásznál is voltam, nem segített. Ez miben más?

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panaszcsoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Nálunk koncentráltan jelen van az a szakmai módszer és gyakorlat, amely az összes hatékony szóba jöhető kezelést lehetővé teszi.

Kiszakadt gerincsérvvel megúszható-e a műtét?

Természetesen erre is csak a vizsgálatot követően tudunk felelős választ adni, de általában igen.

Lehet-e önöknél bankkártyával, egészségkártyával, Szép Kártyával fizetni?

Bankkártyás fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni, azonban valamennyi egészségpénztárral van szerződésünk, így azokat el tudjuk fogadni és el tudja számolni kezelését az Egészségpénztár címére kiállított számlával. Szépkártyát egyelőre nem áll módunkban elfogadni, azonban ennek bevezetését tervezzük.

Lehet-e parkolni?

Igen, mindig van parkolóhely, de természetesen fizetős parkolási övezet van. Kerékpárosok részére a velünk szemben lévő sarkon létesült kerékpártároló.

Keressen minket bizalommal

Kérdése van vagy időpontot szeretne egyeztetni?

Töltse ki űrlapunket és hamarosan megadott elérhetőségei egyikén felkeressük!