Egyéb kezelések

Minden, ami mozgásszervi panasz. Mi orvosoljuk!

Lökéshullám-terápia

Akupunktúra

Homeopátia

Lökéshullám-terápia

A speciális lökéshullám terápia 80%-os eredményességgel alkalmazható az alábbi problémák esetén:

 • vállfájdalom
 • csípőtáji fájdalmak
 • sarokfájdalom, pl.: sarkantyú, csontkinövés
 • talpfájdalom
 • Achilles-fájdalom
 • teniszkönyök
 • golfkönyök
 • sportsérülések, pl.: izomszakadás. izomhúzódás
 • ugró térd
 • krónikus, nehezen gyógyuló sebek.

A felsorolt problémák általában az inak, izmok megerőltetése miatt, mozgás vagy sportolás közben, vagy helytelen eszközhasználat következtében alakulnak ki. A szervezetben gyulladás, meszesedés és merevség jön létre, amely fájdalmat és mozgásbeszűkülést okoz.

A lökéshullám-terápia lényege

A lökéshullámok olyan, nagy erejű hanghullámok, amelyek a bőrön keresztül továbbítanak energiát a kezelt területre. A speciális Swiss DolorClast® lökéshullám terápiás készülék által keltett hanghullámok vérbőséget okoznak a kezelt területen, így a vérkeringés felpezsdülA szervezet öngyógyító mechanizmusa felgyorsul, mert a véráram gyorsabban szállítja el a problémás területen lerakódott, gyulladást okozó anyagokat. A hullámok keltette energia hatására az izmok és ínak is ellazulnak, így a fájdalom csökken. A kezelés hatása ráadásul folytatódik a következő hetekben is, hiszen a fokozott öngyógyító folyamatok nem állnak le.

A 15 perces kezelés ismétlése már 2-4 hét alatt tartós javulást eredményez az esetek 80%-ában!

A lökéshullám-terápia menete

Az első alkalommal egy alapos orvosi vizsgálat történik, amely során kiderül, hogy milyen eredményességgel és várhatóan mennyi idő után működhet a lökéshullám terápia az Ön esetében. A konzultáció során az orvos tájékoztatja az esélyekről és a várható eredményekről is. A problémás terület meghatározása és vizsgálata után a területet megjelölik, valamint felkerül rá az ún. kontakt gél. Ez az anyag segíti a hullámok továbbítódását a bőrön keresztül a szövetekbe és csontokba. Végül a Swiss DolorClast® lökéshullám terápiás készülék segítségével bejuttatjuk a gyógyító hullámok a problémás testrészbe.

A kezelés során nem használunk semmilyen gyógyszert, így nincsenek nem kívánt mellékhatások! A kezelés szervezet természetes öngyógyító mechanizmusát stimulálja, segíti a káros lerakódások és a meszesedés eltávolítását, felgyorsítja az anyagcserét, javítja a vérellátást, tágítja az ereket, fellazítja az izmokat és visszaadja az inak és ízületek rugalmasságát. Fájdalomcsillapítás és regeráció – sebészkés és mellékhatások nélkül!

Az ismételt kezelések egymás hatását folyamatosan erősítve még heteken át gerjesztik az öngyógyítást.

Ez a speciális terápia a fájdalom okát szünteti meg, így éri el a panaszmentességet.

Nem tüneti kezelést kínálunk, hanem a valódi gyógyulás lehetőségét!

Milyen probléma esetén alkalmazható az akupunktúra?

 • A különböző mozgásszervi panaszok, ízületi gyulladások, reumás fájdalmak, RA, PCP, lumbágó, arcidegzsába az esetek nagy részében tünetmentessé tehetőek.
 • Jól reagálnak az anyagcserezavarok is – mint a nem-inzulinos, kettes típusú vércukor emelkedéses betegségek, a női ill. férfi hormonális / klimaxos zavarok, a merevedési zavarok, az impotencia legtöbb típusa
 • Az emésztési zavarok többsége jól reagál / mint reflux, gyomorfájdalom, bélpanaszok./
 • Az allergiás és asztmás tünetek is enyhíthetőek.
 • A szorongások, a foglalkozásból vagy családi környezetből eredő stressz vagy pánik szindrómák általában jól befolyásolhatóak.
 • Testsúlycsökkentés /fogyás – amely kalóriaszámolás ill. éhezés nélkül érhető el. Az elhízás különböző okokból eredhet, ezért csak részletes állapotfelmérés utáni egyénre szabott kezelés lehet eredményes.
 • Ezen természetes gyógymódok az immunrendszert erősítik – így a daganatos betegek életminőségét is javítják.

Mi az akupunktúrás kezelés lényege?

A kezelés lényege, hogy a test anatómiai képleteihez pontosan kötött, jól meghatározott pontjainak tűszúrással végzett energetikailag befolyásoljuk, az energiablokkot oldjuk, illetve az energetikai hiányosságot pótoljuk. A kezelés célja a test egyensúlyi állapotának visszaállítása.

Honnan származik az akupunktúra?

Az akupunktúra kb. 4000 éves múltra tekint vissza. Kezdetben tapasztalati tudomány volt, azonban ma már komoly klinikai kutatások-evidencián alapuló- folynak világszerte.

Hogyan történik az akupunktúrás kezelés?

Az ingerlés végeztető moxa rúddal, illetve lézeres stimulációval is, ezek leginkább gyermekek esetében használatosak. A teljes testkezelés a részletes vizsgálattal és az anamnesissel együtt kb. egy órát vesz igénybe.

A fül, mint akupunktúrás mikrorendszer önállóan is használható a kezelés során, mivel a test akupunktúrás pontjait itt is lehetséges stimulálni. A fülakupunktúrás- valamint a lézeres kezelés kb. fél órát vesz igénybe. A fültűk kicsik, és kb. egy héten keresztül maradnak a fülben, majd pár napos szünet után a kezelés ismételhető. Jótékony hatású egyes alvászavarok, a stressz, dohányzás leszoktatás, méregtelenítés és a testsúly kontroll kezelés kiegészítésében.

GY.I.K.

Gyakori kérdések

Hogyan zajlik a vizsgálat, az állapotfelmérés?

A diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet.

Kérjük, hozza el a korábbi leleteit és ha van ilyen, akkor a képalkotó eljárásról készült felvételeket is. meg A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgástesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához.

Tehát az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Előre láthatóan hány kezelésre, alkalomra lesz szükségem?

Természetesen ezt is a vizsgálatot követően tudjuk megmondani, de akkor sem teljes biztonsággal, hiszen az, hogy ön milyen gyorsan gyógyul az rengeteg mindentől függ. Amit tudnia kell ezzel kapcsolatban, hogy ideális az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalommal jönni, majd ezt követően ritkábban, de akkor is hetente legalább egyszer. Az esetek többségében a speciális kezeléseink hatására látványosan javul az állapota, de sajnos ezt sokan túlértékelik és idő előtt abbahagyják a kezelés sorozatot, így egy rövid idő elteltével panaszai visszatérnek. Bizonyos gyakorlatsorokat pedig szorgalmasan otthon is végeznie kell és sokszor bizonyos szokásairól le kell mondania.

Előre láthatóan milyen gyakran kell majd jönni?

Általában a heti két alkalom és az otthoni gyakorlatsorok elvégzése elegendő. Helyes, ha a gyógytornát megelőzően gyógymasszázson izomzatát fellazítja, így a kezelést könnyebben tudja végezni.

Jártam az ORFI-ban, Széchenyiben stb. különböző kezelésekre, sőt, gyógytornásznál is voltam, nem segített. Ez miben más?

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panaszcsoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Nálunk koncentráltan jelen van az a szakmai módszer és gyakorlat, amely az összes hatékony szóba jöhető kezelést lehetővé teszi.

Kiszakadt gerincsérvvel megúszható-e a műtét?

Természetesen erre is csak a vizsgálatot követően tudunk felelős választ adni, de általában igen.

Lehet-e önöknél bankkártyával, egészségkártyával, Szép Kártyával fizetni?

Bankkártyás fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni, azonban valamennyi egészségpénztárral van szerződésünk, így azokat el tudjuk fogadni és el tudja számolni kezelését az Egészségpénztár címére kiállított számlával. Szépkártyát egyelőre nem áll módunkban elfogadni, azonban ennek bevezetését tervezzük.

Lehet-e parkolni?

Igen, mindig van parkolóhely, de természetesen fizetős parkolási övezet van. Kerékpárosok részére a velünk szemben lévő sarkon létesült kerékpártároló.

Keressen minket bizalommal

Kérdése van vagy időpontot szeretne egyeztetni?

Töltse ki űrlapunket és hamarosan megadott elérhetőségei egyikén felkeressük!