Limphodrainage / nyirokdrenázs

Milyen probléma esetén alkalmazunk Limphodrainage / nyirokdrenázst?

A nyirokdrenázs olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást; rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást; aktiválja az immunrendszert; serkenti a salakanyagok elszállítását, így a sejtek és a szövetek regenerálódását.

Hogyan fejti ki hatását a Limphodrainage / nyirokdrenázs?

A nyirokdrenázs gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak. A nyirokdrenázs tehát aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat – csökkentve ezáltal az érintett szervek fájdalmát -, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, sőt, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

Mikor ajánlott a Limphodrainage / nyirokdrenázs?

 • mellműtétek után; különösen, ha a hónalji nyirokcsomókat is eltávolították (ebben az esetben a nyirokdrenázs megelőzi a nemritkán kialakuló karödémát, különösen, ha a műtét után hamarosan elkezdődik a kezelés)
 • besugárzást, műtétet, traumát követő hegesedés miatt keletkezett ödémák (pl. elefantiázis)
 • műtéti hegek mielőbbi gyógyulása (amiatt, hogy ne maradjon vissza funkciókárosodás, se komolyabb kozmetikai eltérés)
 • akut visszérgyulladások és trombózisok szövődményeinek kivédésére
 • cellulitisz (narancsbőr); gyakori alsó végtagi ödéma esetén
 • ödémás, táskás szemek, duzzadt arc
 • méregtelenítő, regeneráló kúrák kiegészítéseként
 • általános immungyengeség, asztma; allergiák, visszatérő felső légúti fertőzések, melléküreg-gyulladás kezelésére
 • migrénes fejfájás; agyvérzés utáni állapot
 • fülcsengés, váratlan hallásvesztés
 • ízületi gyulladások, reuma, csigolyabántalmak és csonttörések után a regeneráció felgyorsítására
 • nyálkahártya-gyulladások
 • ekcémák, nem gyógyuló, nyílt sebek, fekélyek, övsömör
 • gyomor- és bélrendszeri panaszok
 • idegesség, koncentrálóképesség csökkenésének és alvászavaroknak a kezelésére

Mikor nem ajánlott a Limphodrainage / nyirokdrenázs?

 • akut gyulladásos folyamatoknál
 • pajzsmirigyműködési zavaroknál
 • trombózisgyanús területeken
 • daganatosan elfajult szövetek közelében
 • szívelégtelenséghez társuló ödémáknál

GY.I.K.

Gyakori kérdések

Hogyan zajlik a vizsgálat, az állapotfelmérés?

A diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet.

Kérjük, hozza el a korábbi leleteit és ha van ilyen, akkor a képalkotó eljárásról készült felvételeket is. meg A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgástesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához.

Tehát az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Előre láthatóan hány kezelésre, alkalomra lesz szükségem?

Természetesen ezt is a vizsgálatot követően tudjuk megmondani, de akkor sem teljes biztonsággal, hiszen az, hogy ön milyen gyorsan gyógyul az rengeteg mindentől függ. Amit tudnia kell ezzel kapcsolatban, hogy ideális az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalommal jönni, majd ezt követően ritkábban, de akkor is hetente legalább egyszer. Az esetek többségében a speciális kezeléseink hatására látványosan javul az állapota, de sajnos ezt sokan túlértékelik és idő előtt abbahagyják a kezelés sorozatot, így egy rövid idő elteltével panaszai visszatérnek. Bizonyos gyakorlatsorokat pedig szorgalmasan otthon is végeznie kell és sokszor bizonyos szokásairól le kell mondania.

Előre láthatóan milyen gyakran kell majd jönni?

Általában a heti két alkalom és az otthoni gyakorlatsorok elvégzése elegendő. Helyes, ha a gyógytornát megelőzően gyógymasszázson izomzatát fellazítja, így a kezelést könnyebben tudja végezni.

Jártam az ORFI-ban, Széchenyiben stb. különböző kezelésekre, sőt, gyógytornásznál is voltam, nem segített. Ez miben más?

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panaszcsoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Nálunk koncentráltan jelen van az a szakmai módszer és gyakorlat, amely az összes hatékony szóba jöhető kezelést lehetővé teszi.

Kiszakadt gerincsérvvel megúszható-e a műtét?

Természetesen erre is csak a vizsgálatot követően tudunk felelős választ adni, de általában igen.

Lehet-e önöknél bankkártyával, egészségkártyával, Szép Kártyával fizetni?

Bankkártyás fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni, azonban valamennyi egészségpénztárral van szerződésünk, így azokat el tudjuk fogadni és el tudja számolni kezelését az Egészségpénztár címére kiállított számlával. Szépkártyát egyelőre nem áll módunkban elfogadni, azonban ennek bevezetését tervezzük.

Lehet-e parkolni?

Igen, mindig van parkolóhely, de természetesen fizetős parkolási övezet van. Kerékpárosok részére a velünk szemben lévő sarkon létesült kerékpártároló.

Keressen minket bizalommal

Kérdése van vagy időpontot szeretne egyeztetni?

Töltse ki űrlapunket és hamarosan megadott elérhetőségei egyikén felkeressük!