Reflexológia

Milyen probléma esetén alkalmazunk reflexológiát?

Alkalmazható prevencióként, rehabilitációként, relaxációra valamint különböző betegségek feltárására:

 • gerinc- vagy ízületi bántalmak esetén (ha lokálisan nem kezelhető a fájdalom miatt, akkor reflexológiával, indirekt módon igen)
 • stresszoldás, pánikbetegség, depresszió, alvászavarok
 • meddőség, női betegségek, gyulladások, ciszták
 • migrénes fejfájások megszüntetése
 • pajzsmiriggyel kapcsolatos problémák kezelése
 • allergia végleges megszüntetése
 • megfelelő mennyiségű vizelet produkálása dializált betegeknél
 • prosztataproblémák kezelése
 • cukorbetegség, emésztőrendszeri problémák
 • hormonok, keringés, vérnyomás ingadozás
 • frissítés – ellazítás (hiperaktív gyerekek és felnőttek esetében kifejezetten ajánlott)
 • teljes immunrendszer erősítése, testünk-lelkünk harmonizálása, méregtelenítés
 • késlelteti az öregedés hatásait

Mi a reflexológia lényege?

A reflexológia a keleti orvoslás egyik tartópillére. Holisztikus szemlélet alapján működik, vagyis nem tünetet, hanem teljes embert gyógyít. A betegség okát keresi és szünteti meg, ezért legtöbbször a tünet automatikusan megszűnik. A testen idegpályák találhatóak, melyek az agytól a talpig futnak. A talp egy központi kapcsoló, melyen egy betegség előjeleit már akkor felfedezhetjük, amikor ez a testünkön még nem tünet. Ez azért lehetséges, mert a gravitáció miatt minden jelzésértékű salakanyag lefelé halad, és ott gyűlik össze. Mivel a talpunkon több, mint 70.000 idegvégződés található, ezért szakszerű tudással innen az egész testünk irányítható. A talpon szervzónák találhatóak; ha ezeket a zónákat megfelelő pontnyomással ingereljük, az idegpályákon keresztül a vegetatív idegrendszer korrekciót hajt végre szerveinkben. Felerősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusát, egyensúlyt teremt az alulműködések és túlműködések között (pl. vérnyomás ingadozás, pajzsmirigy túl-, vagy alulműködés).

Kinek ajánlott a reflexológia?

Mindenkinek, akinek talpa van, 0-100 éves korig. Mellékhatás NINCS. Kismamák esetében is kifejezetten ajánlott!

Kinek nem ajánlott a reflexológia?

Pacemakerrel rendelkező; lázas; frissen műtött; trombózisos; illetve súlyos pszichiátriai kezelés alatt álló betegeknél.

GY.I.K.

Gyakori kérdések

Hogyan zajlik a vizsgálat, az állapotfelmérés?

A diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet.

Kérjük, hozza el a korábbi leleteit és ha van ilyen, akkor a képalkotó eljárásról készült felvételeket is. meg A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgástesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához.

Tehát az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Előre láthatóan hány kezelésre, alkalomra lesz szükségem?

Természetesen ezt is a vizsgálatot követően tudjuk megmondani, de akkor sem teljes biztonsággal, hiszen az, hogy ön milyen gyorsan gyógyul az rengeteg mindentől függ. Amit tudnia kell ezzel kapcsolatban, hogy ideális az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalommal jönni, majd ezt követően ritkábban, de akkor is hetente legalább egyszer. Az esetek többségében a speciális kezeléseink hatására látványosan javul az állapota, de sajnos ezt sokan túlértékelik és idő előtt abbahagyják a kezelés sorozatot, így egy rövid idő elteltével panaszai visszatérnek. Bizonyos gyakorlatsorokat pedig szorgalmasan otthon is végeznie kell és sokszor bizonyos szokásairól le kell mondania.

Előre láthatóan milyen gyakran kell majd jönni?

Általában a heti két alkalom és az otthoni gyakorlatsorok elvégzése elegendő. Helyes, ha a gyógytornát megelőzően gyógymasszázson izomzatát fellazítja, így a kezelést könnyebben tudja végezni.

Jártam az ORFI-ban, Széchenyiben stb. különböző kezelésekre, sőt, gyógytornásznál is voltam, nem segített. Ez miben más?

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panaszcsoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Nálunk koncentráltan jelen van az a szakmai módszer és gyakorlat, amely az összes hatékony szóba jöhető kezelést lehetővé teszi.

Kiszakadt gerincsérvvel megúszható-e a műtét?

Természetesen erre is csak a vizsgálatot követően tudunk felelős választ adni, de általában igen.

Lehet-e önöknél bankkártyával, egészségkártyával, Szép Kártyával fizetni?

Bankkártyás fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni, azonban valamennyi egészségpénztárral van szerződésünk, így azokat el tudjuk fogadni és el tudja számolni kezelését az Egészségpénztár címére kiállított számlával. Szépkártyát egyelőre nem áll módunkban elfogadni, azonban ennek bevezetését tervezzük.

Lehet-e parkolni?

Igen, mindig van parkolóhely, de természetesen fizetős parkolási övezet van. Kerékpárosok részére a velünk szemben lévő sarkon létesült kerékpártároló.

Keressen minket bizalommal

Kérdése van vagy időpontot szeretne egyeztetni?

Töltse ki űrlapunket és hamarosan megadott elérhetőségei egyikén felkeressük!