Sportmasszázs

Milyen probléma esetén alkalmazunk sportmasszázst?

Speciális kezelés, elsősorban a különböző sérülések gyógyulását segíti. A problémás területre összpontosít, a rugalmasság növelésére sok nyújtó technikát alkalmaz. Általánosan igaz, hogy a sportmasszázs csillapítja a merev izmok fájdalmait és segít megszüntetni a kimerültséget. Gyorsítja a sérülések utáni regenerálódást, csökkenti az izmok duzzanatait. Nagymértékben hozzájárul a test méregtelenítéséhez, ellazítja a testet és szellemet.

Mi a lényege a sportmasszázsnak?

A sportmasszázs hazánkban az egyik legelterjedtebb, nyugati hagyományokon alapuló masszázsfajta. Fogásai leginkább a svédmasszázséhoz hasonlítanak, bár annál jóval erőteljesebb és intenzívebbek. Erős, dörzsölő, gyúró, ütögető masszázsfogásai hatékony megoldás a mélyizomzat fellazítására és a feszültségmentesítésre.

A megfelelő tónusú, laza izomzat könnyebben, gyorsabban regenerálódik, nagyobb terhelésre képes, ezért nagymértékben hozzájárul a sportolók sikereihez. Csak az elsavasodott, kötött izmok hajlamosak a sérülésre, mert elvesztették rugalmasságukat.

Ilyen problémával nem csak a sportolók küzdenek. A mozgás hiánya, az ülő munka és a stressz ugyanolyan feszülést, merevséget eredményez.

A sporttevékenység előtti masszázs célja az izmok felszabadítása, ami után az izmok ellenállóbbak, terhelhetőbbek és erősebbek lesznek. A sport utáni masszázs célja izmaink regenerálása. A megterhelt szövetekből a salakanyagok kihajtása a cél. Az izmokat a szív felé gyúrva eltávolíthatjuk a tejsavat, ami az izomlázat okozza.

A sportmasszázs fontos kiegészítője az izomlazító krém. Ezeknek a krémeknek a testbe gyúrása fokozza az izmok oxigénellátását, javítja a vérkeringést. Ezek a jó minőségű, speciális krémek erősen emelik a masszázs hatásfokát.

Kiknek javasolt a sportmasszázs?

 • intenzív sportolóknak
 • fizikai munkát végző embereknek
 • mozgásszegény életmódot élőknek a lemerevedett izmok fellazítására
 • mindenkinek, aki egészségét fenn szeretné tartani vagy visszakapni azt.

Milyen esetekben ellenjavallott a sportmasszázs?

 • lázas állapotokban
 • fertőző (bőr) betegségeknél
 • visszér problémáknál és mélyvénás trombózis esetében
 • akut reumatikus és egyéb gyulladások során
 • friss traumatikus sérüléseknél
 • vérzékenység fennállásakor
 • daganatos megbetegedések esetében
 • menstruáció első két napja alatt
 • várandósság idején

GY.I.K.

Gyakori kérdések

Hogyan zajlik a vizsgálat, az állapotfelmérés?

A diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet.

Kérjük, hozza el a korábbi leleteit és ha van ilyen, akkor a képalkotó eljárásról készült felvételeket is. meg A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgástesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához.

Tehát az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Előre láthatóan hány kezelésre, alkalomra lesz szükségem?

Természetesen ezt is a vizsgálatot követően tudjuk megmondani, de akkor sem teljes biztonsággal, hiszen az, hogy ön milyen gyorsan gyógyul az rengeteg mindentől függ. Amit tudnia kell ezzel kapcsolatban, hogy ideális az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalommal jönni, majd ezt követően ritkábban, de akkor is hetente legalább egyszer. Az esetek többségében a speciális kezeléseink hatására látványosan javul az állapota, de sajnos ezt sokan túlértékelik és idő előtt abbahagyják a kezelés sorozatot, így egy rövid idő elteltével panaszai visszatérnek. Bizonyos gyakorlatsorokat pedig szorgalmasan otthon is végeznie kell és sokszor bizonyos szokásairól le kell mondania.

Előre láthatóan milyen gyakran kell majd jönni?

Általában a heti két alkalom és az otthoni gyakorlatsorok elvégzése elegendő. Helyes, ha a gyógytornát megelőzően gyógymasszázson izomzatát fellazítja, így a kezelést könnyebben tudja végezni.

Jártam az ORFI-ban, Széchenyiben stb. különböző kezelésekre, sőt, gyógytornásznál is voltam, nem segített. Ez miben más?

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panaszcsoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Nálunk koncentráltan jelen van az a szakmai módszer és gyakorlat, amely az összes hatékony szóba jöhető kezelést lehetővé teszi.

Kiszakadt gerincsérvvel megúszható-e a műtét?

Természetesen erre is csak a vizsgálatot követően tudunk felelős választ adni, de általában igen.

Lehet-e önöknél bankkártyával, egészségkártyával, Szép Kártyával fizetni?

Bankkártyás fizetést sajnos nem áll módunkban elfogadni, azonban valamennyi egészségpénztárral van szerződésünk, így azokat el tudjuk fogadni és el tudja számolni kezelését az Egészségpénztár címére kiállított számlával. Szépkártyát egyelőre nem áll módunkban elfogadni, azonban ennek bevezetését tervezzük.

Lehet-e parkolni?

Igen, mindig van parkolóhely, de természetesen fizetős parkolási övezet van. Kerékpárosok részére a velünk szemben lévő sarkon létesült kerékpártároló.

Keressen minket bizalommal

Kérdése van vagy időpontot szeretne egyeztetni?

Töltse ki űrlapunket és hamarosan megadott elérhetőségei egyikén felkeressük!