Dr. Lakatos József

  • Hétfő

Ortopéd szakorvos

Orvosi diplomáját 1972-ben szerezte, Ortopédiából szakvizsgázott 1976-ban Budapesten. Korábban a Korányi Intézet Csontsebészeti Osztályán, majd az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézet Ortopédiai Osztályán dolgozott majd 20 éven át a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján tevékenykedett, ahol a csípőízületi protetika területén ért el kiemelkedő eredményeket.

Tagja za Ortopéd Szakmai Kollégiumnak

Kandidátusi értekezését a csípőprotézisek szövődményeinek felismeréséből és kezeléséből védte meg, PhD fokozattal rendelkezik. Tagja az Ortopéd Szakmai Kollégiumnak. Tevékenységét a Magyar Ortopéd Társaság 2006-ban Dollinger-emlékérem kitüntetéssel díjazta, 2008-ban a Semmelweis Egyetem kiváló dolgozója volt.

Fő szakmai tevékenység

A felnőtt ortopédián belül a csípőízületi endoprotézisek primer és revíziós esetekben történő beültetése, beleértve a komplikált rekonstrukciós műtéteket, speciális implantátumok felhasználásával, csontpótlással. Egyik speciális műtéti tevékenysége a minimál invazív behatolásból végzett csípő protézis beültetés, ahol a műtét utáni ápolási idő jelentősen lerövidül.

Műtéti tevékenységek

Az elmúlt 30 évben több ezer (évente mintegy 200) implantációs műtétet végzett nagyízületekben. A csípőízület mellett a térd degeneratív elváltozásait is gyógyítja műtéti úton, elsősorban protézis beültetéssel. Előszeretettel végez műtéteket rheumatoid arthritisben szenvedő betegeken, a nagyízületek mellett a kézen és a lábon is.

Jelenleg műtéti tevékenységet az Országos Gerincgyógyászati Központ, Ortopéd sebészeti részlegén, és a Semmelweis Kft keretein belül végez jelentősebb várakozási idő nélkül.

Publikált bejegyzései

Derékfájás

Derékfájásnak (lumbágónak) a bordaívek és a 12. háti csigolya tövisnyúlványától a keresztcsont-farkcsonti ízület vonaláig terjedő terület mozgásszervi eredetű fájdalmát nevezzük. A magyar lakosság 80%-a életében már legalább egyszer szenvedett derékfájdalomtól. Okai:...

Hátfájás

A hátfájás a gerincoszlop csontjainak, porcainak, a tartószalagok, különböző izmok, az izmokat borító vékony hártyák betegségeiből, a gerincvelőnek és burkainak, valamint az abból kilépő idegeknek a betegségeiből származik elsősorban. Gerincünk 24, egymáshoz szorosan...

Porskorongsérv, gerincsérv

A porckorong az emberi gerincoszlop egyik alkotó eleme. A csigolyatestek között található. Külső rostos gyűrűből és belső kocsonyás anyagból áll. Lengéscsillapító szerepet tölt be, tehát ahogy a csigolyák, mint egy építőkocka egymásra vannak téve, közöttük...

Kapcsolatfelvétel

Vedd fel velünk akapcsolatot és egyeztess időpontot telefonon vagy emailen keresztül!

1133 Budapest, Pannónia u. 70.

Hétfőtől péntekig, reggel 8:00 és délután 20:00 között