Prof. Dr. Banczerowski Péter

  • Kedd

Idegsebész főorvos

Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet osztályvezető főorvosa, a Semmelweis Egyetem c. egyetemi docense. Az idegsebészeti szakma csúcsintézetében eltöltött több mint 15 év alatt speciális agy -és gerincsebészeti gyakorlatot szerzett. Tevékenysége kiterjed a teljes gerinc degeneratív (pl. porckorongsérv, gerinccsatorna szűkület, csigolya csúszás), daganatos (a gerinccsatornában elhelyezkedő, valamint a gerincoszlopot érintő daganatok) és traumás (baleseti) sérüléseinek, megbetegedéseinek bonyolult, fémanyaggal történő rögzítést igénylő eseteire.

Gerinc megbetegedésein kívül

Koponyaűri kórfolyamatok műtéti kezelésében is jártas, mint a neuroonkológiai (agy- és koponyacsont daganatok), vasculáris microsebészeti (pl. érzsák (aneurysma), érgomolyag (cavernoma)), agyvízkeringési zavarokat (hydrocephalus) elhárító és a koponyacsont hiányát pótló (cranioplasztika) beavatkozások.

Számos nemzetközi és hazai továbbképzésen vett részt, európai és tengerentúli tanulmányutat tett, külföldi ösztöndíjban és szakmai elismerésben részesült.

További munkásságai

Rendszeresen tart nemzetközi kongresszuson, nemzetközi továbbképző kurzuson, kreditpontos országos továbbképzésen, kreditpontos kötelező szakvizsga előkészítő tanfolyamon, hazai kongresszuson, valamint orvostanhallgatóknak egyetemi tantermi és speciál kollégiumi előadásokat (Semmelweis Egyetem, Budapest) magyar és angol nyelven.

Kutatói munkásságát experimentális, valamint klinikai idegsebészeti területen egyaránt eredményesen fejti ki. Új, elismert műtéttechnikai eljárásokat fejleszt a gerincsebészet területén, különös tekintettel a szövetkímélő technikákra.

Publikált bejegyzései

Derékfájás

Derékfájásnak (lumbágónak) a bordaívek és a 12. háti csigolya tövisnyúlványától a keresztcsont-farkcsonti ízület vonaláig terjedő terület mozgásszervi eredetű fájdalmát nevezzük. A magyar lakosság 80%-a életében már legalább egyszer szenvedett derékfájdalomtól. Okai:...

Hátfájás

A hátfájás a gerincoszlop csontjainak, porcainak, a tartószalagok, különböző izmok, az izmokat borító vékony hártyák betegségeiből, a gerincvelőnek és burkainak, valamint az abból kilépő idegeknek a betegségeiből származik elsősorban. Gerincünk 24, egymáshoz szorosan...

Porskorongsérv, gerincsérv

A porckorong az emberi gerincoszlop egyik alkotó eleme. A csigolyatestek között található. Külső rostos gyűrűből és belső kocsonyás anyagból áll. Lengéscsillapító szerepet tölt be, tehát ahogy a csigolyák, mint egy építőkocka egymásra vannak téve, közöttük...

Kapcsolatfelvétel

Vedd fel velünk akapcsolatot és egyeztess időpontot telefonon vagy emailen keresztül!

1133 Budapest, Pannónia u. 70.

Hétfőtől péntekig, reggel 8:00 és délután 20:00 között